Valentýnský dezert, kterým ohromíte: Kokosová panna cotta s grepovým želé

Kokosová panna cotta 1 Foto: Kokosová panna cotta 1Foto: pinterest.com/thekitchenmccabe

Připravte klasický italský dezert v neobvyklé kombinaci, která vaši drahou polovičku určitě ohromí.

Panna cotta patří do kategorie dezertů: minimum práce, spousta radosti. Dá se připravit v mnoha různých variantách, je lehká, rafinovaná a výhodou je, že si ji můžete připravit klidně den předem. Zkrátka ideální dezert k svátku všech zamilovaných. My pro vás máme variantu, která se navíc obejde i bez klasické smetany a samozřejmě neobsahuje žádný lepek. A spojení kokosu a grapefruitu vás i vaši drahou polovičku jistě mile překvapí.

Na přípravu použijte určitě skleničky z čirého skla, aby vynikla i krásná barevná kombinace.

Kokosová panna cotta s grapefruitovým želé

Kokosová panna cotta s grepovým želé Foto:

Co budete potřebovat:

  • 1 plechovku kokosového mléka (400 g)
  • 3 lžíce cukru
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 2 lžíce vody
  • 1,5 lžičky práškové želatiny
  • mátové lístky na ozdobení

Na želé:

  • 1/2 hrnku čerstvé grapefruitové šťávy (125 ml)
  • 3/4 lžičky práškové želatiny
  • 1 lžíci cukru
  • 1/2 grapefruitu

Postup:

1. Do misky nalijte 2 lžíce vody, přidejte želatinu, promíchejte a nechte stát asi 5 minut, aby želatina nabobtnala.

2. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem z něj vyškrábejte semínka. Dejte je i s rozkrojeným luskem do kastrůlku, přidejte kokosové mléko (plechovku před otevřením dobře protřepejte) a cukr a přiveďte téměř k varu. Odstavte z ohně, přidejte želatinu s vodou a míchejte, dokud se želatina nerozpustí.

3. Vyjměnte vanilkový lusk a krém rozdělte do čtyř skleniček. Po vychladnutí je dejte do lednice a krém nechte nejméně 3 hodiny tuhnout.

4. Mezitím připravte grepové želé. Do misky dejte 2 lžíce grepového džusu, přimíchejte želatinu a nechte stát 5 minut, až želatina nabobtná.

5. V kastrůlku zahřejte téměř k varu zbylý grepový džus a lžíci cukru, až se cukr rozpustí. Odstavte z ohně, vmíchejte želatinu s džusem a míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí.

6. Grapefruit rozdělte na dílky a odstraňte z nich blanky. Do každé skleničky se ztuhlým krémem dejte dva až tři dílky grapefruitu, zalijte je teplým želé tak, aby dílky nebyly zcela ponořené, vraťte zpět do lednice a nechte chladit nejméně hodinu, dokud želé neztuhne.

7. Podávejte chlazené, ozdobené lístky čerstvé máty.

-ak-

Mohlo by vám taky chutnat:

Článek

Tomuhle neodoláte! Foto:

Dopnete rifle? Dejte si trifle!

Trifle je tradiční staroanglický dezert, který se většinou podává ve velké skleněné míse, aby vynikly jednotlivé vrstvy. Můžete ho ale podávat i ve skleničkách, aby každý...

Článek

Jsou jednoduché a vypadají nádherně Foto:

Dezert, kterým oslníte: Sladké labutě

Vyrobte si efektní dezert, který vám nedá moc práce a rozplyne se na jazyku.

Článek

Namalujte si svůj originální moučník Foto:

Romantické pečení: Malované rolády

Rolády patří mezi velmi oblíbené moučníky, protože jsou jednoduché a dobré. My vám ukážeme, jak si i z obyčejné rolády můžete vytvořit originální zákusek. Stačí ji...